Dobit Messer Tehnogasa milijardu dinara

Bez autora
Aug 01 2012

Messer Tehnogas prva je kompanija na Beogradskoj berzi koja je po novom zakonu o tržištu kapitala objavila polugodišnje finansijske izveštaje koji su sada obavezni za kompanije na regulisanom tržištu. Ova kompanija je u prvih šest meseci 2012. godine zabeležila poslovni prihod od 2,7 milijardi dinara, što je predstavlja rast od 4,3 posto u odnosu na isti period 2011. godine. Poslovna dobit je iznosila 807,2 miliona dinara i porasla je za 22,1 posto, dok je neto dobit usled većih finansijskih prihoda bila skoro duplo veća i iznosila je milijardu dinara. Takođe, i konsolidovano posmatrano Messer Tehnogas je zabeležio rast poslovanja, pa je tako konsolidovani poslovni prihod iznosio 3,7 milijardi dinara i veći je za 6,7 posto, dok je konsolidovana neto dobit bila veća za 64,4 posto i iznosila je 705,6 miliona dinara.

Dobit Messer Tehnogasa milijardu dinaraMesser Tehnogas prva je kompanija na Beogradskoj berzi koja je po novom zakonu o tržištu kapitala objavila polugodišnje finansijske izveštaje koji su sada obavezni za kompanije na regulisanom tržištu.

Ova kompanija je u prvih šest meseci 2012. godine zabeležila poslovni prihod od 2,7 milijardi dinara, što je predstavlja rast od 4,3 posto u odnosu na isti period 2011. godine. Poslovna dobit je iznosila 807,2 miliona dinara i porasla je za 22,1 posto, dok je neto dobit usled većih finansijskih prihoda bila skoro duplo veća i iznosila je milijardu dinara.

Takođe, i konsolidovano posmatrano Messer Tehnogas je zabeležio rast poslovanja, pa je tako konsolidovani poslovni prihod iznosio 3,7 milijardi dinara i veći je za 6,7 posto, dok je konsolidovana neto dobit bila veća za 64,4 posto i iznosila je 705,6 miliona dinara.

Menadžment Messer Tehnogasa je saopštio da je najveća opasnost po kompaniju u ovoj godini povlačenje njenog najvećeg kupca US Steel-a, što bi kao posledicu moglo imati niži prihod i dobit od planiranih. Inače, menadžment je pre objave odlaska US Steel-a projektovao ostvarenje poslovnog prihoda od 5,2 milijarde dinara.

Na kraju današnjeg trgovanja na Beogradskoj berzi, cena akcije ove kompanije iznosila je 3.200 dinara, što odgovara tržišnoj kapitalizaciji kompanije od 3,3 milijarde dinara (28,2 miliona evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik